Türkiye und Thailand reihten sich in die Warteschlange der Bewerber um eine BRICS-Mitgliedschaft ein – ترکیه و تایلند به صف متقاضیان عضویت در گروه بریکس پیوستند – 王毅同土耳其外长费丹会谈   Leave a comment

ترکیه و تایلند به صف متقاضیان عضویت در گروه بریکس پیوستند

چند روز پس از تصویب ارائه درخواست عضویت تایلند در گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس، وزیر امور خارجه ترکیه نیز از تمایل کشورش به عضویت در این گروه سخن گفت.
15. Juni 1403, 18:53 https://www.irna.ir/news/85498916/ترکیه-و-تایلند-به-صف-متقاضیان-عضویت-در-گروه-بریکس-پیوستند
به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، وزیر امور خارجه ترکیه روز سه‌شنبه در سفر به چین گفت:‌ ترکیه می خواهد به بریکس بپیوندد که این موضوع در نشست آتی وزیران امور خارجه بریکس در نیژنی نووگورود روسیه مورد بحث قرار خواهد گرفت.
بنا بر گزارش این رسانه روس به نقل از روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست، هاکان فیدان افزود: ما دوست داریم عضو بریکس شویم. بیایید ببینیم امسال چه چیزی می توانیم به دست آوریم.
به گفته فیدان، برخی از کشورهای اروپایی با پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا مخالف هستند، بنابراین مقامات ترکیه، گروه بریکس را به عنوان یک چارچوب همکاری جایگزین در نظر می گیرند.
وزیر امور خارجه ترکیه گفت: ما نمی‌توانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که بریکس به عنوان یک چارچوب مهم برای همکاری، جایگزین خوبی برای تعامل با سایر کشورها فراهم می‌کند.
به نوشته روزنامه چینی، فیدان همچنین در جریان رویدادی در پکن گفت:‌ انتظار دارد در نشست وزرای خارجه کشورهای بریکس در روسیه شرکت کند. پیش بینی می شود یکی از موضوعات این نشست، احتمال پیوستن ترکیه به عضویت ناتو در بریکس باشد.
نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس ۱۰ و ۱۱ ژوئن (۲۱ و ۲۲ خرداد ۱۴۰۳) در نیژنی نووگورود روسیه برگزار می شود. به گفته سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، این رویداد به دلیل مشارکت شرکای غیرعضو این گروه در قالب گسترده برگزار می‌شود.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در اجلاس بریکس در سال ۲۰۱۸ شرکت کرد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پس از آن گفت که آنکارا می تواند در سال ۲۰۲۲ به بریکس بپیوندد. به نوشته خبرگزاری تاس، ترکیه تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است.

درخواست عضویت تایلند در گروه بریکس
پیش از این، دولت تایلند ۲۸ مه (هشتم خرداد ۱۴۰۳) پیش نویس نامه ای را برای عضویت این کشور در بریکس تصویب کرد. در این باره اعلام شد: اعضای دولت تایلند به این نتیجه رسیدند که پیوستن به گروه بریکس به افزایش نقش این کشور در عرصه بین المللی و همچنین گسترش قابلیت های آن در روند ایجاد نظم نوین جهانی کمک می کند.
دولت تایلند همچنین تاکید کرد که این گام به تلاش‌های این کشور در زمینه اصلاح نظام مالی بین‌المللی کمک خواهد کرد که استفاده از ارزهای ملی در معاملات بین‌المللی را برای تنوع بخشیدن به ریسک‌ها فراهم می‌کند.
سخنگوی دولت تایلند نیز اعلام کرد که این کشور در اجلاس سران بریکس در کازان روسیه در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) شرکت خواهد کرد.
وزیر امور خارجه روسیه پیش از این گفته است: علاوه بر کشورهای عضو، حدود ۳۰ کشور به دنبال همکاری با گروه بریکس هستند.
سرگئی لاوروف، تمایل این کشورها به نزدیکی بیشتر به بریکس را طبیعی دانست و گفت: مبنای فعالیت بریکس بر اساس احترام متقابل و دموکراسی خالص است. وی افزود: ما به تقویت جایگاه بریکس به عنوان یکی از ارکان جهان چند قطبی ادامه می دهیم.

بیشتر بخوانید
ریابکوف: بریکس به دنبال افزایش اثرگذاری در جهان است؛ واکنش به مجوز بایدن به اوکراین
روایت باقری از برنامه بریکس برای دلارزدایی
ایده‌های جدید بریکس؛ از ابتکار رصد امنیتی فضا تا سازوکار تبادل فناوری
باقری‌کنی: ایران برای مبارزه با بی‌ثباتی در منطقه و کمک به توسعه سوریه باقی می‌ماند
تأکید ایران بر تقویت بریکس برای ساختن جهان عادلانه
سفیر ایران در مسکو: حکمرانی جدید در جهان از اهداف گروه بریکس است
بریکس، از شکل‌گیری تا پیشی گرفتن از گروه هفت

بریکس، از شکل‌گیری تا پیشی گرفتن از گروه هفت
طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی ( ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ شمسی) به‌طور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ (۳۰ شهریور ۱۳۸۹) نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.
در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این سازمان تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس دعوت کنند. رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین در ماه‌های اخیر اعلام کرد که کشورش به این گروه نمی‌پیوندد، با این حال، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی کنیم، این دعوت باقی می ماند. خواهیم دید که توسعه بیشتر بریکس چگونه پیش می رود و همکاران آرژانتینی ما درباره این موضوع چه نتیجه گیری خواهند کرد.
دستیار پوتین در حوزه سیاست خارجی پیش از این گفته است: گروه بریکس پیش از این از نظر برابری قدرت خرید از گروه هفت پیشی گرفته است؛ گروه بریکس همچنین ۳۵.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص داده است، در حالی که گروه هفت، سهم ۳۰.۳درصدی را به خود اختصاص داده است.
به گفته یوری اوشاکوف، تا سال ۲۰۲۸ میلادی، وضعیت بریکس از موقعیت کنونی در قبال گروه هفت نیز ارتقا خواهد یافت و کشورهای عضو بریکس ۳۶.۶ درصد از تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص خواهند داد و سهم گروه هفت به ۲۷.۸ درصد کاهش خواهد یافت.
اوشاکوف گفت: سهم کل کشورهای عضو گروه بریکس در اقتصاد جهانی ۵۸.۹ تریلیون دلار است؛ کشورهای عضو این گروه همچنین بیش از یک سوم از خشکی زمین (۳۶ درصد)، ۴۵ درصد از جمعیت جهان (۳.۶ میلیارد نفر)، بیش از ۴۰ درصد از کل تولید نفت و حدود یک چهارم از صادرات جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

Новая игра Эрдогана: Турция решила примкнуть к БРИКС
Политолог Солонников: Турция, примкнув к БРИКС, не откажется от заявки в ЕС
4 июня 2024 19:15 https://www.kp.ru/daily/27590/4941441/

王毅同土耳其外长费丹会谈

2024年6月4日,中共中央政治局委员、外交部长王毅同土耳其外长费丹在北京举行会谈。
2024-06-04 16:59 https://www.fmprc.gov.cn/web/wjbzhd/202406/t20240604_11376568.shtml
王毅表示,中国和土耳其同为文明古国和二十国集团重要成员,面对国际形势深刻变化的挑战,应加强沟通协调,从古老智慧中汲取力量,在时代潮流中把握方向,为推动地区和平、全球发展作出积极贡献。中土分别位于亚欧大陆东西两端,千年丝绸之路将两国紧密联系在一起。平等尊重是中土关系的政治基础,互利共赢是中土合作的不竭动力,相知相亲是中土人民的共同愿望。在习近平主席和埃尔多安总统战略引领下,中土战略合作关系保持发展势头,展现出广阔前景。中华民族伟大复兴与土耳其发展愿景交相辉映,彼此助力,将在人类进步史上再谱写新的篇章。
王毅指出,建设全方位、深层次、高水平的中土关系符合两国和两国人民的根本利益。中方坚定支持土耳其继续探索独立自主发展道路,支持土方为维护主权、安全和发展利益所作努力,赞赏土方在事关中国主权、安全和领土完整的核心利益上理解支持中方正当立场。中方愿同土方保持多层次交往,发挥好中土政府间合作委员会等机制作用,推进共建“一带一路”倡议和土耳其“中间走廊”计划有效对接,拓展合作领域,挖掘合作潜力。中方愿扩大进口土优质农产品,支持两国企业不断提升合作层次与科技含量,密切文化、教育、旅游、航空等领域合作。双方要加强在联合国等多边框架下协调合作,支持联合国在全球治理体系中发挥核心作用,反对霸权主义和强权政治,反对少数国家垄断国际事务,反对“筑墙设垒”、“脱钩断链”,维护全球供应链产业链稳定运行,推动建立公平合理的全球治理体系。
费丹表示,土中在各自地区和全球具有重要影响。土政府高度重视对华关系,恪守一个中国原则,支持中方维护自身核心利益和重大关切。中国的发展对世界和平繁荣至关重要,土方反对阵营对抗,不认同、不支持打压遏制中国发展的错误行径,不允许任何势力在土耳其领土上从事损害中国主权、安全的行为。“中间走廊”计划与“一带一路”倡议高度契合,土方愿同中方密切合作,通过两国政府间合作委员会等机制,推动双方在贸易、投资、金融、农业、旅游、教育等领域的交流合作取得更多实质性成果。土中同为新兴市场大国和二十国集团成员,在维护国际公平正义上有着广泛共同利益。土方高度赞赏中方在乌克兰、中东等问题上秉持公道正义立场,期待与中方共同发挥建设性作用,为地区乃至世界的繁荣稳定作出更大贡献。
双方还就乌克兰、巴勒斯坦等共同关心的国际和地区问题交换了看法,协调了立场。

王毅支持六点共识的国家越多,实现和平的前景就越光明

2024年6月4日,中共中央政治局委员、外交部长王毅同土耳其外长费丹在北京共同会见记者时,应询阐述了中方对解决乌克兰危机的基本主张。
2024-06-04 17:12 https://www.fmprc.gov.cn/web/wjbzhd/202406/t20240604_11376586.shtml
王毅表示,在乌克兰问题上,中国的立场就是劝和促谈,坚定不移,一以贯之。这一立场基于习近平主席在危机初期就提出的“四个应该”,第一条就是各国主权、领土完整应该得到尊重,同时也强调一切有利于和平解决危机的努力都应该得到支持。尽管现在和谈的条件仍不具备,但中方致力于和平的努力一刻也不会停歇。只要有一线希望就要全力去争取。中方也鼓励和支持世界上一切有助于缓和局势、实现和平的各种倡议和努力。我们重视瑞士为筹备和会所做工作,多次向瑞方提出建设性意见,瑞士方面对此一直予以积极评价和感谢。当今世界各种会议很多,能否参加,怎么参加,中方将根据自身立场自主决定。
王毅强调,中方认为,在乌克兰危机上,世界现在需要发出更多客观、平衡、富有积极意义和建设性的声音。为此,中国和巴西最近联名发表了关于推动政治解决乌克兰危机的“六点共识”,强调遵守局势降温三原则,即战场不外溢、战事不升级、各方不拱火,同时呼吁各方坚持对话谈判、加大人道主义援助、反对使用核武器、反对攻击核电站、维护全球产业链供应链稳定等。
王毅指出,刚才我同费丹外长就此交流了意见,土耳其方面也对“六点共识”表示欢迎和赞赏。我想告诉各位的是,短短一周时间内,已有来自五大洲的45个国家,通过不同方式对“六点共识”作出积极回应,其中26个国家已确认加入或正在认真研究加入方式。俄罗斯、乌克兰两个主要当事方也对共识的大部分内容予以肯定。这再次说明“六点共识”符合大多数国家的共同期望,是当今世界的最大公约数。中方相信,参与共同呼吁的人越多,局势降温的希望就越大,冲突升级的危险就越小。支持“六点共识”的国家越多,召开真正和会的日子就越近,实现和平的前景就越光明。中方真诚欢迎更多国家支持并加入“六点共识”,让我们共同期盼和平早日到来。

Veröffentlicht 4. Juni 2024 von anhyeuem66 in Allgemein

Getaggt mit , , , , , , , , ,

Hinterlasse einen Kommentar