Das Nationale Sicherheitskomitee ordnete eine Geheimdienstuntersuchung der rollenden Dollars aus den USA an – Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a guruló dollárok ügyében – Wir stehen vor einem der schlimmsten politischen Skandale dieser Art in den letzten dreißig Jahren – betonte Máté Kocsis – Az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben – húzta alá Kocsis Máté   Leave a comment

Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a guruló dollárok ügyében

Wie Magyar Nemzet erfuhr, hat das Nationale Sicherheitskomitee bei seiner heutigen Sitzung eine nachrichtendienstliche Untersuchung der milliardenschweren US-Wahlkampffinanzierung linker Parteien angeordnet
A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén elrendelte a baloldali pártok több milliárdos amerikai kampányfinanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati vizsgálatot – értesült a Magyar Nemzet
2022.10.06. 13:55 https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/10/titkosszolgalati-vizsgalatot-rendelt-el-a-nemzetbiztonsagi-bizottsag-a-gurulo-dollarok-ugyeben
2022.10.04. 14:38 https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/10/vizsgalni-kell-a-kulfoldrol-erkezo-kampanypenzeket-video
A vita zárt ülésen zajlott, részletek nem ismertek, de a következő hetekben folyamatosan vizsgálja majd a testület az szolgálatok elemző-értékelő munkájában felmerülő tényeket. A jogellenes külföldi beavatkozási kísérlet nagy vitát váltott ki a bizottság tagjai között, hiszen a példátlan ügy Magyarország szuverenitását súlyosan sérti.
Ismert: Márki-Zay Péter nemrég maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított MMM az Egyesült Államokból. Mint a baloldal korábbi közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, ennek a segítségével tudták kifizetni „a kampány utolsó számláit”.
A támogatás egy összegben érkezett az MMM-hez az Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól, amelytől egyébként korábban is kaptak már „három-négy nagyobb tételt”. Az Action for Democracy egy, az Egyesült Államokban 2022 év elején alapított NGO, elnök-igazgatója pedig nem más, mint Karácsony Gergely nemrég leköszönő városdiplomáciai tanácsadója, Korányi Dávid, aki korábban Bajnai Gordon miniszterelnöki főtanácsadója volt. Márki-Zay Péter eközben nyilvánosságra hozta mozgalmának teljes elszámolását a beérkezett adományokról.
Bár ebből nem derül ki, hogy pontosan kiktől érkeztek a néhol elképesztő összegek, az biztos: nyolc, összesen 1,86 milliárd forintnak megfelelő USA-dolláros „makroadomány” duzzasztotta az MMM számláját. Mindez azért is aggályos, mert a magyar pártfinanszírozási törvény kifejezetten tiltja hazai politikai pártok támogatását külföldi forrásokból.
Mindezek tükrében Kocsis Máté szeptember 22-én jelentette be, hogy a kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét. Mint a Fidesz frakcióvezetője fogalmazott: az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter „óvatlanul vagy szándékosan” tett, és teljesen nyilvánvalóan beismerte a közvélemény előtt, hogy a kampányához több milliárd forint támogatás érkezett külföldről.
Az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben – húzta alá Kocsis Máté.
NEMZETBIZTONSÁGI BIZOTTSÁG HASHTAGRE (16) https://magyarnemzet.hu/cimke/nemzetbiztonsagi-bizottsag

Megoszlik az ellenzék véleménye arról, hogy ki kell-e vizsgálni a külföldről érkező pénzeket – 80 Aufrufe 04.10.2022
Márki-Zay Péter augusztus végén beszélt arról, hogy még a nyáron is érkezett több száz millió forint az MMM-hez, egy Action for Democracy nevű szervezettől, amiből a kampány utolsó számláit fizették ki. Az ellenzéki politikusok véleménye azonban megoszlik arról, hogy a kampányidőszakban a balliberális oldalhoz külföldről érkező pénzeket ki kell-e vizsgálni.

Veröffentlicht 23. Oktober 2022 von anhyeuem66 in Allgemein

Getaggt mit , , , , , ,

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: